Implantologie – ATC-Nijhof – Elst

Implantologie

In onze praktijk is Peter Nijhof gespecialiseerd in het plaatsen van implantaten. Een implantaat is een schroef die in de kaak wordt gebracht op de plek waar normaal de wortel van een tand of kies zou zitten. Een implantaat is gemaakt van titanium en hecht zich vast aan het kaakbot. Het implantaat (de schroef) komt onder het tandvlees in het kaakbot te staan en is niet zichtbaar. Op de schroef wordt uiteindelijk een kroon, brug of kunstgebit geplaatst. Een implantaat is een duurzame oplossing als u een tand of kies mist of als u een kunstgebit heeft wat te los zit.

Intake

Er zal altijd een uitgebreid intake gesprek plaats vinden op het moment dat u aan een implantaat denkt. Hierbij wordt besproken wat de opties zijn en zullen er foto’s van uw kaak worden gemaakt. Dit wordt gedaan om te bepalen of er genoeg kaakbot aanwezig is om een implantaat te plaatsen. Als dit niet het geval is, is het nodig om eerst kaakbot op te bouwen. Ook zullen tijdens dit gesprek de kosten van de behandeling worden besproken.

De behandeling

Het plaatsen van een implantaat is inmiddels zo vaak gedaan dat het een  routinebehandeling is, maar het blijft een chirurgisch ingreep. U wordt natuurlijk goed verdoofd zodat u geen pijn heeft tijdens de behandeling. In het tandvlees wordt eerst een sneetje gemaakt om ervoor te zorgen dat de tandarts bij het kaakbot kan komen. Vervolgens wordt in het kaakbot een ruimte geboord ter grootte van het implantaat. Het implantaat wordt hierin vast geschroefd. Daarna wordt het tandvlees gehecht.

De kroon, brug of kunstgebit wordt niet direct op het implantaat geplaatst. Het implantaat heeft ongeveer 6 maanden nodig om goed aan het kaakbot vast te groeien. In deze maanden kan er eventueel voor een tijdelijk oplossing worden gezorgd als u de tand of kies erg mist. Na 6 maanden wordt de definitieve kroon, brug of prothese geplaatst.

Na de behandeling

Als de definitieve kroon, brug of prothese is geplaatst is het natuurlijk belangrijk om het implantaat (net als de rest van uw mond) zo goed mogelijk te onderhouden. Om het implantaat en het tandvlees erom heen goed schoon te houden en daardoor vrij van ontsteking zal de tandarts of mondhygiënist het regelmatig voor u schoonmaken en u leren hoe u de mond thuis het beste schoon kunt houden.

Aams Tandheelkundig Centrum Nijhof (ATC-Nijhof)

Wilt u meer weten over ons en onze praktijk?

Neem contact met ons op